5 ideeën voor een eigen kerstboom beleving

Eigen kerstboom beleving zelf laten groeien

Geschreven door Anouk

05 okt 2021

In deze blog:

In de meeste kantoren of woonkamers is ieder jaar wel een kerstboom te vinden. Een kerstboom brengt een bepaalde sfeer met zich mee. Wilt u deze sfeer niet missen, maar eens iets anders dan een ‘gewone’ kerstboom? Breng dan dit jaar de kerst in huis met deze 5 ideeën voor een eigen kerstboom beleving. 

Eigen kerstboom beleving zelf laten groeien

Idee 1: Een eigen mini kerstboom in 1 á 2 jaar

Een eigen kerstboom kweken, dat is pas een unieke beleving! Dit vergt natuurlijk wel wat inspanning en geduld. Met zaden, wat potgrond, plantinstructies komt u een heel eind. Een eigen mini kerstboom heeft u in 1 á 2 jaar. Een volwassen kerstboom heeft de groeitijd van 5 á 7 jaar. 

Door uw eigen kerstboom met collega’s of familie te planten, komt u al vroeg in de kerstsferen. Andere voordelen zijn dat u zelf de grootte van de boom kunt bepalen en u de boom al dichtbij heeft staan. Zo heeft u weinig werk om de kerstboom in huis of op kantoor te halen.

Eigen kerstboom beleving zelf laten groeien

Idee 2: De kerstsferen van binnen naar buiten

Een boom in potgrond is niet noodzakelijk. Tegenwoordig zijn er namelijk ook kerstbomen die aan de muur gehangen kunnen worden. Deze zijn van buigzaam ijzerdraad, hebben lampjes en zijn er in verschillende maten. Uw eigen kerstboom kan dus ook buiten hangen. Voor binnen is deze boom ideaal wanneer een kerstboom bij u te veel ruimte in neemt. 

Eigen kerstboom beleving sterren

Idee 3: Kerst sterren

Een kerstsfeer kunt u ook creëren door kleinere versieringen. Sterren ophangen in de kerstboom, voor ramen, deuren of boven de tafel. Door gebruik te maken van verschillende groottes en kleuren doet het speels aan. Lampjes erin en klaar: uw eigen kerstboom beleving!

Eigen kerstboom beleving amaryllis

Idee 4: Amaryllis met lampjes

Een eigen kerstboom beleving zonder kerstboom kan ook. Deze lampenslinger doet denken aan kerstlampjes, werkt op batterij en kan overal neergelegd of opgehangen worden. In combinatie met één of meerdere amaryllis bollen, creëert u een alternatieve, eigen kerstboom beleving en staat er toch wat leuks op tafel.

Eigen kerstboom beleving stapelbaar

Idee 5: Stapelgek op kerst

Simpele dozen waar je een ontzettend creatieve boom van kunt maken. Door dozen op elkaar te stapelen, ontstaat er een kerstboom vorm. De dozen kunnen worden geschilderd, beplakt en versierd. Op deze manier kan iemand die stapelgek is op kerst of samen met kinderen een unieke creatie maken. 

Anders nog iets?

Paasgeschenk personeel

Paasgeschenk personeel

Paasgeschenk voor het personeelEen persoonlijk tintjeEen gezellig tintjeEen plezierig tintje Paasgeschenk voor het...